top of page

Verbeteren van de besluitvorming: e-commercehostingdiensten beoordelen

De concrete opdracht luidt als volgt:
- Vergelijk twee e-commercehostingdiensten op basis van wat zij te bieden hebben voor het opzetten van een e-commercewebsite van een klein bedrijf dat diverse artikelen uit Portugal gaat verkopen.
- De website moet een beveiligde betalingsomgeving hebben en minstens 40 producten moeten erop aangeboden kunnen worden.
- Beslis uiteindelijk welke dienst je zou gebruiken indien je feitelijk een webwinkel zou opstarten. Doe dit aan de hand van een verslag met daarin voor- en nadelen van de diensten.

De diensten die we gaan vergelijken zijn: Yahoo! Small Business (tegenwoordig: Aabaco Small Business) & GoDaddy.

Aabaco Small Business
Aabaco biedt drie mogelijkheden voor het opzetten van een website. Kijkend naar de mogelijkheden en de eisen valt de goedkoopste optie af, omdat op deze slechts tien pagina’s kunnen worden weergeven. Dit is te weinig om een groot aantal producten te verkopen. Het ‘Advanced Plan’ lijkt de beste optie te zijn voor een business website. Deze website kost 6 dollar, omgerekend 5,57 euro per maand.

GoDaddy
Bij GoDaddy kun je eveneens kiezen voor drie opties voor het opzetten van een website. In dit geval komt de optie ‘Deluxe’ het meeste overeen met de eisen voor de website. Deze optie kost 5,44 euro per maand en heeft dus bijna dezelfde prijs als het Aabaco pakket.

Vergelijking van de hostingdiensten
Beide hostingdiensten bieden een garantieperiode van nabij de dertig dagen en support via e-mail/telefoon. Aabaco en GoDaddy is 24/7 te bereiken, maar online valt te lezen dat er met name aan de service van GoDaddy veel mankeert. Dit is dus een nadeel voor GoDaddy.

Daarnaast kun je bij zowel Aabaco en GoDaddy een ongelimiteerd aantal pagina’s aanmaken en een groot aantal e-mailadressen (500 bij beide diensten) koppelen aan de website. Beide aanbieders stellen dat de websites die zij bieden goed beveiligd zijn. Medewerkers kunnen bij beide aanbieders een eigen wachtwoord krijgen voor de website om zaken op de site te kunnen wijzigen, maar uiteindelijk ben jij als maker van de website degene die kunt bepalen wat hun bevoegdheden zijn. Beide aanbieders geven aan dat de website 99,9% of meer online zal zijn.

De datatransfer en opslagmogelijkheden zijn bij GoDaddy onbeperkt en bedragen bij Yahoo 500GB / 5000 GB/maand wat voor de website die wij willen gaan bouwen ruim voldoende is. Tevens bieden beide diensten de mogelijkheid voor een beveiligde betalingsomgeving. Het CMS voor het beheren van de websites kan bij beide aanbieders via het populaire WordPress en beide hostingdiensten geven aan dat er dagelijks back-ups van de website worden gemaakt, voor het geval dit nodig is.

Een voordeel van Aabaco is dat je wanneer je een contract met deze partij afsluit direct een tegoed van honderd dollar krijgt dat is te besteden aan marketingdoeleinden. Hiermee kun je je website gemakkelijker vindbaar maken bij diverse zoekmachines. Een leuk extraatje dus.

Conclusie
Al met al hebben beide hostingdiensten weinig verschillen ten opzichte van elkaar als je ze vergelijkt op basis van de specificaties die op de websites zijn te vinden. Toch komt de dienst van Aabaco bij vele vergelijkingswebsites beter uit bus. Met name de service van GoDaddy schijnt matig te zijn, terwijl Aabaco hier ‘goed’ op scoort. Tevens zijn er aan extra mogelijkheden bij GoDaddy hogere kosten verbonden. Deze details, inclusief het feit dat Aabaco je een geldbedrag biedt voor marketingdoeleinden, geven de doorslag om voor het bouwen van onze website te kiezen voor het hostingpakket van Aabaco.

© 2023 by Strategic Consulting. Proudly created with Wix.com

bottom of page